Over ons: Horecagroothandel Scholtze

Na een kort overdenkingsmoment nam Goirlenaar Tini Scholtze de beslissing om in 1958 naar Wijchen te gaan om daar met zijn vrouw Gonny een café restaurant over te nemen. Geboren in café Herrezen Nederland zat de horeca hem in het bloed. Na een tiental succesvolle jaren besloot hij met drie opgroeiende kleine kinderen terug te keren naar het Brabantse Goirle en werd hij vertegenwoordiger bij Verstegen Specerijen uit Rotterdam. Zijn taak werd het bezoeken van horecazaken in Midden en West-Brabant en Zeeland. Op 1 mei 1979 nam hij de stap om voor zichzelf te beginnen met een groothandel in specerijen en champignons. Samen met zijn zoon Louis werden in heel Brabant deze kruiden en melanges verkocht en bezorgt aan afnemers van heel verschillende samenstelling. In de loop der jaren groeide het bedrijf als kool en daarom kwam ook de andere zoon Maarten in het bedrijf.

Was de start nog in een garagebox, later werd er een bedrijfspand gehuurd in een leegstaande loods van een textielfabriek. Omdat er constant een gebrek aan ruimte was en tevens de verkoop van gekoelde en diepgevroren producten een grote vlucht nam, werd in 1984 een kavel gekocht voor nieuwbouw op het nieuwe industrieterrein “Tyvoort”.

Dit pand werd in 2000 nog eens grondig verbouwd tot wat het nu is: een ruim modern pand waar dagelijks de diverse afnemers uit geheel Brabant en de Belgische grensstreek wordt bevoorraad.

In de loop van dertig jaar is er een assortiment ontstaan waar ieder horecabedrijf, instelling, grootverbruiker of cateraar uit kan kiezen om zijn bedrijf  te voorzien.